En viktig sak för mig när det gäller vegetariskt kost har varit att omställningen inte blir för krånglig. Jag vill kunna laga varierad mat och det ska gå fort och lätt, ja inte alltid förstås, men är man hungrig och ska iväg så vill man inte stå och blötlägga bönor eller fermentera grönsaker.
Något jag använder mycket är sojafärs, den är lätt att jobba med, mångsidig och en perfekt ersättning för vanlig köttfärs.
Blandar sojafärs med gul lök och vitlök och steker upp detta. Steker även svarta bönor tillsammans med en burk majs i en annan stekpanna samtidigt.
Kryddar upp färsen med spiskummin och häller över en burk krossade tomater. Sen rör jag ner den rostade majsen och de svarta bönorna. Perfekt snabblunch att servera med exempelvis bönpasta.
Ingredienser
Sojafärs
Gul lök
Vitlök
Krossade tomater
Tomatpure
Spiskummin
Majs
Svarta bönor